divendres

Privatització de la sanitat?

En la Declaració dels Drets Humans de 1948 es van reconèixer una sèrie de drets. Un d'aquests drets va ser la sanitat i el dret a gaudir d'unes prestacions que ajudessin a les persones a viure en unes condicions saludables i dignes.

La privatització de la sanitat comportaria que aquest dret, necessari, s'exclogués per a aquelles persones que no tinguessin suficients recursos econòmics per a poder pagar aquestes prestacions sanitàries que hauria de cobrir l'Estat. Per tant, només un sector de la població tindria garantitzades unes bones condicions de vida. Cosa que resulta preocupant. S'està retallant prescisament de sectors (sanitat i educació) que haurien de ser intocables.

A més a més, no estic segura de que les mesures que s'estan prenent siguin les més adecuades. Vivim en una societat on reina el consum, si es retalla el sou dels treballadors, la gent consumirà menys ja que la societat no tindrà la mateixa capacitat per seguir consumint a un ritme tant elevat, els llocs de treball disminuiran i algunes empreses es començaran a enfonsar. Vist així, les mesures que s'han adoptat serviran per empitjorar la crisis i els serveis públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada