dilluns

La gran conquesta xinesa



 Juan Pablo Cardenal, periodista a l’Àsia, i Heriberto Araújo, corresponsal a Xina són els autors del llibre “La silenciosa conquista China”. El qual va ser presentat a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona el passat dimecres 9 de novembre.

Juan Pablo i Heriberto van veure que Xina estava conquerint el món i van decidir que havien de seguir-ho. Els xinesos en general són molt discrets, afirmaven, van veure que aquesta conquesta es feia econòmicament, i no entenien com podia ser si la resta de mercats no tenien liquiditat. La resposta està al cor de la dictadura, la qual aconsegueix finançament barat per a les seves empreses estatals gràcies a poder reprimir financerament als estalviadors xinesos. 

Xina està conquerint el món més de pressa i a major escala del que ens pensem. 

A part de països occidentals també té empreses a països subdesenvolupats,com l’Àfrica, d’aquesta manera diversifiquen els seus negocis. El problema, explicaven, és que Xina no s’adapta a les condicions socials que hi ha en un altre país, i imposa les seves; i en molts casos són països més desenvolupats que la pròpia Xina. Els petits emprenedor xinesos estan conquerint mercats impossibles; ho fan amb una capacitat de sacrifici increïble. "Al ser persones tant treballadores , estan disposats a fer aquests sacrificis per a prosperar" exposava Heriberto. Això difereix força de la cultura de la majoria de països occidentals, on es posen per davant els drets dels treballadors i treballar en condicions dignes.

Heriberto va explicar que quan va començar la crisi econòmica al 2008 i els sistema econòmic dels països occidentals es tambalejava, va ser quan Xina va començar a guanyar terreny molt ràpidament en l’economia. Xina és una regió molt ambiciosa; es va adonar de que els països occidentals tenen una barrera de consum, i ella volia trencar aquesta barrera. Està influenciant en el món del desenvolupament i finalment ha aconseguit trencar el monopoli occidental. Això tan sols és el començament. L’expansió econòmica de Xina ja és un fenomen evident. Però només és la primera fase; ja que Xina es vol expandir a més nivells a part de l’econòmic. Vol transmetre la seva cultura i valors a altres països. Juan Pablo va afirmar que l’ofensiva Xina al mercat, no és pot aturar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada