dilluns

"L'ofici d'explicar el que passa"


“Un periodista ha de ser una transparent finestra al món. El problema és que cada cegada més aquesta finestra transparent es veu entelada per rumors i pels interessos dels que tenen el poder. Mentre el bon periodista posa tots els seus interessos el mantenir la seva transparència  els poders públic o privats es dediquen a embrutar-la.”
Iñaki Gabilondo

La opinió pública es consolida a força de la repetició de falsedats. Una mentida repetida un munt de vegades acaba desembocant en una veritat espúria. Per tant, per a l’ofici d’explicar el que passa és indispensable la credibilitat.

És important saber establir els límits entre democràcia i autoritarisme, entre llibertat de pensament i coacció d'armes, entre diners i lleis.
Els poder econòmic està guanyant terreny a tots els nivells. Fa molt de temps que els mitjans de comunicació ja no es preocupen de saber que és el que han d'explicar. la preocupació s'ha traslladat a contar el nombre de lectors i espectadors que té el mitjà.

Tot està evolucionant cap a buscar la màxima rendibilitat a cada activitat. Per aquest motiu, el periodisme s'està veient desbordat per la lògica econòmica. ens estem sotmetent a les regles del tirà absolut. L'esperit empresarial està modificant l'ètica professional. Vivim en una societat que ha imposat un joc economista, i totes les organitzacions estan anat cap aquesta direcció.
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada